Controlul asupra mintii – fiecare om poate invata sa conduca

Pentru mulți dintre noi controlul unei situații noi pare foarte greu de realizat. Ce se întâmplă atunci când vrem să învățăm să conducem, iar acest lucru pare imposibil?


Mintea este complexă și uneori avem senzația că anumite lucruri ne scapă de sub control. Dacă este să o luăm pe plan fizic, corpul fiecăruia dintre noi este construit după un anumit tipar, iar în ADN-ul nostru este înmagazinat un volum uriaș de informație, fapt care ne definește și ne determină modul de gândire și bineînțeles felul în care acționam.
Oamenii sunt înzestrați cu, capacitatea de asimilare, aceasta fiind realizabilă fie prin imitare, prin deducere, prin formarea unor raționamente, prin exersare etc.


Există totuși tendința de a ne forma ”credințe”, de regulă acestea nu ne aparțin, ele sunt de cele mai multe ori proiecții care vin din exterior și care pot să ne stabilească valori/standarde sau în alte cazuri bariere/limite. ”Formele de manipulare” venite din exterior sunt de multe ori fără intenție rea, ele vin sub forma unor expuneri sau ale unor presupuneri. În tot acest timp conștientul se ocupă mereu de timpul prezent, și nu stochează informația, ci o trimite către subconștient, care o rulează permanent creând conform parametrilor primiți o realitate pe care o actualizează în permanență în funcție de mediul în care ne aflăm.
Procesul de învățare a unei noi activități așa cum este și condusul este un stimul pentru creier, în timpul acestui proces o zonă a creierului preia această responsabilitate și este de luat în calcul și faptul că atunci când învățăm ceva nou se creează noi legături neuronale. Aceste legături noi pot fi considerate prin cumul ca o structură de comunicare de mare viteză ce face posibilă circulația informației mult mai rapid și totodată și găsirea unor soluții într-un timp eficient.

Cum putem să preluăm controlul asupra propriei minți?

Primul pas este conștientizarea, să înțelegem de unde ne vin temerile pentru că evident nu ne-am născut cu ele ci le-am dobândit odată cu trecerea timpului și ne alimentăm continu cu ele. Există și un mod sănătos și pozitiv de a gândi, dar trebuie să descoperim cum să accesăm această latură, pe care o deținem deja.

Despre noi

Suntem de peste 5 ani pe piața școlilor de șoferi din Bacău, iar experiența unora dintre instructorii noștri este mult mai mare. Și nu doar acest aspect este cel mai important, ci faptul că personalizăm pregătirea fiecărui cursant în funcție de nevoile sale.

Contacteaza-ne