NEGATIVISMUL ȘI CUM NE INFLUENȚEAZĂ EL ÎN MOMENTELE IMPORTANTE

De cele mai multe ori vorbim despre cum să fim pozitivi și să cautam acel izvor de energie care să ne ajute să ne atingem obiectivele.

Este foarte important totuși să devenim și conștienți de problemele și piedicile pe care le întâlnim în momentul în care ne dorim să atingem anumite obiective. Foarte important este sa știm și faptul că negativismul nu este ceva normal și chiar există oameni care țin aceasta emoție la distanță. Negativismul este o emoție cu tendințe distructive pe care o acumulăm și se transformă în tensiune, iar tensiunea emoțională determină și tensiunea musculară, iar până la o stare permanentă de stres mai sunt doar câțiva pași mici.

Nici nu ne dăm seama de ce ajungem sa fim stresați, demoralizați sau să nu avem încredere că putem reuși atunci când spre exemplu, avem de trecut prin momente importante, cum ar fi un examen.

Pentru a acumula negativismul, nu avem nevoie decât de câțiva stimuli, iar oameni generoși și dispuși să ne ofere pe tava frustrările lor, credințele negative sau adevărul lor se vor găsi mereu, fără ca măcar să solicităm un astfel de „ajutor”.

Mereu vom avea în jurul nostru oameni care se vor plânge, care se vor văicări, ne vor spune câte în Stele și în Lună și cât de greu este totul și ne vor pune în temă cu tot ce se poate întâmpla rău, și eventual ne vor spune „știu pe cineva care a dat de 4 ori examenul și tot nu l-a luat”, „este greu”, „dacă nu te poți descurca? „, „ai văzut câte accidente se întâmplă?”, ” dacă examinatorul vrea să te pice? „, iar unii dintre acei oameni nu au experimentat un astfel de examen dar sunt cei mai buni la dat sfaturi, bineînțeles negative.

Oamenii nu trebuie înlăturați, putem însă să fim detașați de cele auzite, sau chiar putem uneori să oprim unele subiecte dacă nu au un fond constructiv sau nu emană ceva pozitiv, iar dacă ajungem să nu avem încredere în propria persoană nu e nimeni vinovat decât propria persoană care a acumulat tot ce a fost negativ.

Trăim într-o societate sau în grupuri fie familiale, de prieteni sau echipe (la muncă), iar în toate vom întâlni un anumit nivel de cultură, evoluția înseamnă conștientizarea propriilor stări și înlocuirea lor cu altele pozitive.

Întotdeauna ca să poți sa scapi de un gând sau o emoție negativă, e cam greu să dai „ștergere”. De ce? Acel spațiu rămâne gol și emoția poate recidiva sau gândul se poate întoarce de unde a fost alungat, cel mai simplu este sa încerci să înlocuiești gândurile negative și emoțiile cu altele frumoase și constructive, umple acele spatii cu tot ce este frumos și crede că poți ajunge să trăiești momente frumoase, bineînțeles că și perseverența este un bun propulsor, dar două propulsoare întotdeauna te pot duce mai departe, iar al doilea este sigur atitudinea pozitivă.

Uneori așteptăm o altă mână care să ne salveze, dar trebuie să învățăm să ne salvăm singuri, fiindcă tot singuri ne-am dus în situația în care am căzut în apă. Da, singuri ne putem trage afară din apă, înțelegând că teama este ceva cu, care noi nu venim aici, ci o dobândim, o învățăm și din păcate mai și trăim cu ea pana la finalul vieții. Totul începe prin a analiza și a înțelege de unde a plecat problema emoțională.

Vă doresc succes tuturor în a găsi soluții pentru a gestiona emoțional situațiile în care vă aflați sau urmează să vă aflați!

Despre noi

Suntem de peste 5 ani pe piața școlilor de șoferi din Bacău, iar experiența unora dintre instructorii noștri este mult mai mare. Și nu doar acest aspect este cel mai important, ci faptul că personalizăm pregătirea fiecărui cursant în funcție de nevoile sale.

Contacteaza-ne