RELAȚIA CU CEILALȚI PARTICIPANȚI LA TRAFIC

Un aspect important din punctul meu de vedere este acela că nu trebuie să uităm că am trecut cu toții prin același proces de inițiere care presupune că și noi am fost și suntem prezenți în trafic ca și parte constitutivă chiar dacă suntem în plin proces de dobândire a informațiilor și abilităților ce sunt necesare condusului.

Sunt mai mult decât conștient de faptul că facem parte dintr-o societate în care lucrurile se realizează în mare grabă, dar foarte important este să nu uităm că și percepția asupra timpului este relativă, iar esența și valoarea umană înseamnă de fapt moralitate și principii.
Personal, încurajez elevii încă de la începutul orelor să se apropie de ritmul impus de ceilalți participanți la trafic, acest lucru înseamnă rularea cu o viteză optimă care să nu stânjenească desfășurarea traficului dar în același timp să și permită reacția în timp suficient în situațiile care impun acest lucru. Nu de puține ori a fost pusă presiune asupra elevilor prin diverse metode și nu doar odată am observat ca sunt șoferi care solicită sub „presiunea” timpului ca elevii să efectueze orele de condus în afara orașului sau în intervale orare ce nu presupun aglomerația.
Nu vreau să susțin dreptul școlilor de șoferi de a pregăti elevi în plin trafic, ci vreau sa susțin o cauză care ne interesează pe toți.

Consider ca este de interes general ca toți viitorii șoferi sa fie supuși diversității traficului și să abordeze încă din momentul desfășurării orelor de conducere intervale orare diverse pentru a se acomoda cu aglomerația cât și cu situațiile pe care ea le impune. Fiecare dintre șoferi aveți cel puțin pe cineva în familie pe cineva, o cunoștință sau veți avea în viitorul apropiat, iar interesul vostru va fi ca ei să fie cât mai bine pregătiți și acceptați în trafic, iar o alta idee ce trebuie luată în considerare este aceea că cursantul de astăzi este șoferul de maine.

Nu vrea fiecare dintre noi oare un trafic mai sigur? Nu vreți ca cei care astăzi fac ore sa nu va pună în pericol în viitorul apropiat. Pe cursanți îi ajută diversitatea, situațiile dificile îi ajută să își dezvolte reflexele și să înțeleagă mai bine riscurile pe care le presupune fiecare decizie, iar pe fiecare dintre cei care au deja permis aș vrea să cred ca îi interesează ca toți ceilalți care urmează sa se integreze cât mai bine printre noi și să fie cât mai bine pregătiți pentru a nu ne pune mâine în pericol și nici pe cei dragi nouă.

Cursanții au nevoie de trafic, au nevoie de situații dificile și au nevoie de înțelegerea voastră pentru ca ați fost ca ei și veți avea persoane dragi mai devreme sau mai târziu pe care ați vrea ca ceilalți să îi accepte. Închei cu o mică povestioară în care într-o intersecție aglomerată, având geamul lăsat jos, aud un ” du-te și învață-l pe câmp!”, mă aplec în față să vad cine este, fiindcă șoferul era în dreptul cursantului și vad pe cineva oarecum cunoscut, îmi zâmbește, ridica mâna în semn de scuze și pleacă mai departe. Ce am extras de aici este faptul că respectivul șofer a conștientizat faptul că ce a zis nu era corect, dar nu ar trebui să ne oprim din a face afirmații doar atunci când cunoaștem pe cineva și neeste rușine, ci tot timpul, asta înseamnă să ne educam singuri și sa înțelegem rolul mașinilor de ȘCOALĂ în trafic.

Despre noi

Suntem de peste 5 ani pe piața școlilor de șoferi din Bacău, iar experiența unora dintre instructorii noștri este mult mai mare. Și nu doar acest aspect este cel mai important, ci faptul că personalizăm pregătirea fiecărui cursant în funcție de nevoile sale.

Contacteaza-ne