PLECAREA DIN RAMPĂ

Probabil unul din acele momente pe care multi elevi ar vrea să nu îl întânlească în trafic și mai ales la examen. Plecarea din rampă este o manevră care asigură integritatea propiei mașini cât și a celorlalți participanți la trafic.

Abordarea rampei se poate face în două moduri:

  • Cu ajutorul frânei de serviciu (pedala de ambreiaj);
  • Cu ajutorul frânei de ajutor (frâna de mână).

PLECAREA DIN RAMPĂ CU FRÂNA DE SERVICIU

– este cea mai practică și o recomand datorită faptului că presupune dezvoltarea abilităților de control în ceea ce privește ambreiajul.

Acest tip de plecare presupune ca după oprirea mașinii în rampă, piciorul drept să rămână pe pedala de frână, în timp ce ambreiajul se ridică (eliberare în care piciorul stâng se ridică fără a lăsa călcâiul pe podea) până în punctul de cuplaj (se va simți o trepidație a motorului- semn că mașina este pregătită să plece), iar în momentul în care se dorește punerea în mișcare se ridică fără teamă piciorul de pe pedala de frâna și se duce pe pedala de accelerație. ATENȚIE!!! În momentul în care se ridică piciorul drept de pe pedala de frâna piciorul stâng va menține pedala de ambreiaj în punctul de cuplaj, iar după ce accelerarea este începută se poate continua cu eliberarea ușoară a ambreiajului.

PLECAREA DIN RAMPĂ CU FRÂNA DE AJUTOR

– acest tip de plecare este realizabilă respectând pașii următori:

În momentul în care mașina este oprită în rampă se acționează frâna de mână, iar la plecare se duce pedala de ambreiaj în punctul de ambreiaj și se poate începe și o ușoară accelerare, urmând eliberarea frânei de mână. Eliberarea frânei de mână va permite mașinii să ruleze înainte astfel încât să nu existe riscul ca mașina să plece în spate.

Aparent cea mai simplă este plecarea din rampă cu frâna de ajutor, însă eu recomand foarte mult plecarea din rampă cu ajutorul frânei de serviciu. De ce?

Plecarea cu ajutorul frânei de serviciu presupune finisarea controlului ambreiajului. Totodată se poate realiza o plecare mai rapidă și mai eficientă. Gândiți-vă la mersul bară la bară, cum ar fi sa acționați mereu frâna de mână, iar după câteva secunde să o eliberați din nou?

Atunci când acționăm frâna de ajutor și dorim o plecare rapidă pentru a ne putea încadra în ritmul impus de ceilalți participanți la trafic este posibil ca eliberarea să fie greoaie din cauza unei acționări puternice sau există posibilitatea unei eliberări incomplete. Fapt care va conduce la oprirea motorului.

De reținut este și faptul că atunci când înțelegeți foarte bine controlul ambreiajului, plecarea din rampă cu ajutorul frânei de serviciu este posibilă și pe mașinile pe benzină. PLECAREA DIN RAMPĂ ESTE UN ELEMENT CARE TREBUIE CONTROLAT FOARTE BINE. Controlul este logic și poate fi îmbunătățit prin exercițiu.

Despre noi

Suntem de peste 5 ani pe piața școlilor de șoferi din Bacău, iar experiența unora dintre instructorii noștri este mult mai mare. Și nu doar acest aspect este cel mai important, ci faptul că personalizăm pregătirea fiecărui cursant în funcție de nevoile sale.

Contacteaza-ne