SPERANȚĂ, FOCUS și CONDUS

O gură de oxigen în orice facem este reprezentată de ceea ce numim cu toții „speranță”, iar de aici pleacă multe din realizările și schimbările din viața noastră, dar această doză nu ajunge mereu. Speranța nu lasă flacăra să se stingă, te îndeamnă să te cațeri pentru a ajunge la obiectivul tău, dar speranța nu ajunge dacă nu îți și canalizezi energia pe ce îți dorești să atingi, sa îți focusezi atenția și energia pe scopul tău, iar scopul tău nu trebuie să fie unic de-a lungul vieții, pentru o minte sănătoasă trebuie să avem multiple scopuri, fiindcă atunci când îndeplinim un scop, trebuie să țintim către un nou orizont, cu alte cuvinte să avem noi scopuri, altfel se instalează nonsensul.

Să ne întoarcem la scopul acestei pagini și să corelăm SPERANȚA, CONDUSUL și FOCUSUL. Unde se întâlnesc ele?
Am avut ocazia să întâlnesc oameni care nu aveau multă școală sau care nu aveau educația dezvoltării personale sau mentori care să le ofere o cultură motivațională, dar aveau speranță. Au venit și au zis cu acea strălucire în ochi „- Îmi doresc foarte mult permisul, e visul meu să conduc”, „-cunoscuții îmi zic că eu nu voi conduce niciodată, că voi cheltui banii inutil”.
Astăzi înteleg că ei conțineau speranță și aveau nevoie de încrederea pe care eu le-am oferit-o neconditionat, iar uneori tot ce facem noi este să avem încredere în determinarea lor, în visul lor, iar acest lucru îi alimentează cu energie și nu se opresc și ghiciți, conduc astăzi, nu datorită mie, ci faptului că și-au focusat energia și atenția pe învățat, pe exersat pe schimbarea unor credințe, iar eu doar am avut încredere în ei. Iar faptul că au reușit un lucru mărunt pentru unii (condusul) a fost un START dintr-o serie de reușite.

Când știi ce îți dorești nu există limite, iar singurele piedici sunt părerile celor care nu cred în tine. Puterea o conține fiecare dintre noi, iar când cineva te privește în ochi și îți spune „-știu că vei reuși!”, simți că nu te mai poți opri.
Dacă vreodată te îndoiești de lucrurile care pot fi atinse pe parcursul vieții, ține măcar pentru tine aceste indoieli, nu le tăia altora elanul, fiindcă ei pot atinge cele mai înalte vârfuri dacă vor vor visa, dacă vor avea speranța și dacă își vor focus atenția pe ce își doresc.
Astazi un simplu vis, acel permis de conducere, a devenit realitate pentru unii și este o sursă de venit, este un punct de plecare pentru unele familii, dă posibilitatea unui job mai bun, sau șansă unui viitor mai bun unui copil a cărui părinte a obținut un job mai bine plătit.

Lumea este într-o continuă schimbare și orice lucru dobândit și învățat face parte din evoluție, este o treaptă și dacă cel de astăzi urcă o treaptă, copilul lui s-ar putea să aibă un model și va urca două sau mai multe trepte. Nu descurajați oamenii, nu le luați speranța și nu ii distrageți de la obiectivele lor, iar dacă aveți timp să vă gândiți la eșecul lor înseamnă că nu vă focusați pe propria viață și pe propriile obiective. Când cineva vrea mai mult și nu știi sa îi spui ceva încurajator, încearcă sa zâmbești și să gândești că viața merită trăită și prin vise, căci ele devin pasiuni, iar pasiunile dau naștere unor lucruri mărețe.

Despre noi

Suntem de peste 5 ani pe piața școlilor de șoferi din Bacău, iar experiența unora dintre instructorii noștri este mult mai mare. Și nu doar acest aspect este cel mai important, ci faptul că personalizăm pregătirea fiecărui cursant în funcție de nevoile sale.

Contacteaza-ne